Manifestarea Ziua Zambetului de Copil, editia a IX-a, 2019

Manifestarea   

Ziua Zâmbetului de Copil

Piatra Neamț, ediția  a  IX – a , România, 2019

 

REGULAMENT

 

 

Asociația Culturală Star, organizează în perioada 03 – 05 octombrie 2019, editia a IX-a, a manifestării Ziua Zâmbetului de Copil, Piatra – Neamț, România, în parteneriat cu Primăria Piatra Neamț.

Ziua Zâmbetului de Copil este un concurs de educație/cultură civică și cultural – interpretare muzicală. Concursul îşi propune să contribuie la educația civică a elevilor, precum și descoperirea şi lansarea de tineri interpreţi de muzică populară și uşoară, români şi străini. Totodată festivalul îşi propune să readucă în atenţia turiştilor români şi străini mun. Piatra Neamț precum și zona Neamțului și a  Moldovei, iar România să fie cunoscută și apreciată peste hotare.

  1. Concursul de educație civică este un concurs de excelenţă care se adresează elevilor cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite în domeniul ştiinţelor socio-umane. Disciplinele de concurs sunt: educaţie civică (ciclul primar), cultură civică (ciclul gimnazial) și desen. Tema de anul acesta: Ziua Mondială a Zâmbetului. Până la data de 10.2019 elevii din ciclul primar și gimnazial vor transmite, prin intermediul diriginților/profesorului de desen, desenele realizate și propuse pentru concursul din data de 04.10.2019 cu tema menționată mai sus. Concursul de civică va fi alcătuit din întrebări sub forma unui chestionar la care se va răspunde în data de 04.10.2019. Cadrele didactice vor transmite datele de identificare ale elevilor participanți până la data de 30.09.2019 pe adresa de email: asociatiaculturalastar@gmail.com . A se vedea documentele anexate ( fișa de înscriere elev & bibliografie). Se vor acorda diplome și distinții fiecărui elev participant. Nu se percepe taxă de concurs.

 

  1. Concursul de interpretare muzicală:

 

  • Categoriile de vârstă pentru secțiunea individual muzică ușoară sunt 6-7 ani, 8 – 9 ani, 10-11 ani, 12 – 13 ani, 14- 15 ani, 16 – 18 ani. Secțiunea grupuri muzică ușoară va cuprinde două categorii: 6-11 ani și 12 – 18 ani.
  • Categoriile de vârstă pentru secțiunea individual muzică populară sunt 6-7 ani, 8 – 9 ani, 10-11 ani, 12 – 13 ani, 14- 15 ani, 16 – 18 ani. Secțiunea grupuri muzică populara va cuprinde două categorii: 6-11 ani și 12 – 18 ani.

 

În funcție de numărul de concurenți înscriși se pot modifica grupele de vârstă. Pentru fiecare categorie de vârstă se vor acorda trofee, premii, mențiuni și premii speciale. Câte un trofeu de secțiune, respectiv muzică ușoară și muzică populară.

Trofeul manifestării se va acorda unui singur concurent indiferent de categoria de vârstă, care prin evoluția sa va reuși să se evidențieze în mod cu totul deosebit.

PRESELECȚIE concursul de interpretare muzicală:

Fiecare concurent/grup va trimite 1-2 piese înregistrate format mp3, pozitiv urmând ca după preselecție, finaliștii să trimită negativul piesei selectate. Piesa selectată de juriu va fi obligatoriu interpretată în concurs.

Numărul de concurenți pe fiecare categorie de vârstă va fi stabilit de juriul de preselecție în funcție de calitățile vocale ale concurenților și de melodiile propuse.

Preselecție: se vor trimite obligatoriu următoarele documente: fișa de înscriere, certificat de naștere a concurentului, o fotografie color, în prim plan, pe suport jpg, fara microfon sau alte accesorii, documentul care atesta ca ati donat în contul Asociației Culturale Star suma de 50 lei (aferentă preselectiei) RO95BTRL02801205D13025XX Banca Transilvania Sucursala Piatra – Neamț, până la data de 25 septembrie 2019, la adresa de email: asociatiaculturalastar@gmail.com La secțiunea grupuri suma aferentă preselecției este de 25 lei/membru de grup. Nu se vor prezenta în concurs alte piese decât cele admise ca urmare a preselectiei.

            Înscrierea concurenților/grupurilor se va face până cel mai târziu 25.09.2019. Rezultatele preselecției vor fi afișate pe data de 29.09.2019.

Finaliștii festivalului vor dona suma de 100 lei ( + comisionul bancar ) la secțiunea individual, iar la secțiunea grupuri aceasta este de 75 lei/membru de grup și vor fi trimise în contul: Asociatia Culturală Star RO95BTRL02801205D13025XX Banca Transilvania SUCURSALA Piatra – Neamț, până la data de 01.10.2019.

În cazul în care un concurent participă la ambele secțiuni se aplică o reducere de 10% la categoria grupuri.

Pentru concurenții din străinătate cota de festival este de 40 euro la secțiunea individual, iar la secțiunea grupuri de 25 euro/membru de grup.

 

Deciziile juriului de concurs și preselectie sunt irevocabile și nu pot fi contestate.

Programul festivalului: 04.10.2019 orele 16,00 – zi de concurs, iar în data de 05.10.2019 orele 13,00 – gala festivalului.

 

Costurile privind transportul vor fi suportate de fiecare concurent. Organizatorii nu asigură cazare, masă şi transport pentru concurenți, părinţi şi însoţitori.

 

Informatii suplimentare se pot obtine la secretariatul festivalului – 0722481419 sau prin internet la adresa de email: asociatiaculturalastar@gmail.com ;

 WEB: www.asociatiaculturalastar.com

 

          

ORGANIZATORII  MANIFESTĂRII  UREAZA 

TUTUROR  PARTICIPANȚILOR  MULT  SUCCES !

 

FISA INSCRIERE DESEN/INTREBARI CULTURA CIVICA

FISA INSCRIERE INDIVIDUAL – SECTIUNEA MUZICA

FISA INSCRIERE GRUP – SECTIUNEA MUZICA

 

Leave a Reply