Romania suntem noi!

Dragi prieteni,

Vă așteptăm miercuri 9 mai 2018 ora 16.30 la Cinematograful Dacia din Piatra Neamț pentru a partcipa la complexul de manifestări „România suntem noi”.

Manifestarea presupune o dezbatere aferentă zilei de 9 Mai, un concurs de recitare patriotică, momente artistice, surprize și vizionarea unui scurt film documentar/istoric.

Menționăm că pentru a participa la concursul de recitare este nevoie să completați fișa de înscriere. Nu există taxă de participare. Intrarea la manifestare este liberă.

Manifestarea este dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918 și Zilei de 9 Mai – respectiv Ziua Independenţei României ( 1877 ) şi a sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial (1945).

La 1 decembrie 2018 se implinesc 100 de ani de la constituirea statului național unitar român. Acest moment aniversar va fi marcat prin acțiuni și proiecte de aniversare, la organizarea cărora vor participa partenerii prezentului acord, precum si autorități și instituții publice centrale și locale, alte entități din domeniul social-cultural.

Comemorarea a 100 de ani de la Primul Război Mondial, în concordanță cu manifestările care vor avea loc în alte state europene cu prilejul marcării acestei perioade istorice.

Organizatorii și partenerii manifestării sunt: Asociația Culturală Star Piatra Neamț, Primăria Piatra Neamț, Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Biblioteca Județeană „ G.T. Kirileanu” Piatra Neamț, Consiliul Local Padina, Com. Padina, Jud. Buzau, Consiliul Local Gura Ocniței, Com. Gura Ocniței, Jud. Dâmbovița, Teatrul „Junior” Târgoviște Și Grupul Națonal „Clubul Victorioșilor”, reprezentate de Mihalache Victor I.I., Asociația „Copii Din Torak”, Localitatea Torak, Voivodina (Serbia), Centrul „Europe Direct” Dâmbovița Și Brandul „I-Motive”(Producător De Ii Românești), Prin SC „Port Popular” S.R.L., Inspectoratul Școlar Județean Neamț.

Juriul concursului de recitare patriotică va fi alcătuit din reprezentanți ai ISJ Neamț, Primăriei Piatra Neamț, Bibliotecii Județeane „ G.T. Kirileanu” Piatra Neamț, cu participarea extraordinară a actorului Niculae Urs ( pe care l-am apreciat în spectacole precum „Tache Ianche si Kadîr”, „ Revizorul” „Momâia”, „Măscăriciul” alături de alte nume sonore), etc.

 

Moderatorii manifestării sunt Viorela Stoian, elevă în clasa a XI-a la profilul matematică-informtică a Colegiului Național „Petru Rareș” Piatra Neamț și Victor Mihalache, membru al trupei Ceata lui Zâmbilici.

Organizatorii vor răsplăti cu diplome și distincții participanții. De asemenea momentele de divertisment și animație vor reuni participanții și publicul prezent la manifestare în timp ce juriul va delibera.

Vă așteptăm cu mult drag!

Asociația Culturală Star, Piatra Neamț

Fișă de participare.docx

Leave a Reply