Ziua Zambetului de Copil 2023 – Editia a XIII-a – Regulament

„ ZIUA ZÂMBETULUI DE COPIL”/ Child Smile Day

Piatra Neamț, ediția  a  XIII – a , România, 2023

 

REGULAMENT

 

Asociația Culturală Star, organizează în perioada 05 – 08 octombrie 2023, editia a XIII-a, a manifestării „Ziua Zâmbetului de Copil”, Piatra – Neamț, România.

Concursul internațional „Ziua Zâmbetului de Copil” își propune încurajarea tinerelor talente în domeniul artei fotografice, educației civice, a interpretării muzicale, oferind copiilor şi tinerilor posibilitatea exprimării artistice.

 

Manifestarea are 3 secțiuni: muzică popular, muzică ușoară și secțiunea specială: Colecționarii de Zambete

 

Secțiunea specială: Colecționarii de Zâmbete

   Pentru că ne aflăm la Festivalul “Ziua Zâmbetului de Copil”, e important să celebrăm așa cum se cuvine Zâmbetul. Așa că vă propunem o secțiune frumoasă, ce vă poate aduce premii speciale.

   Nu e nimic complicat! Trimiteți o fotografie cu un larg zâmbet personal pe adresa de email asociatiaculturalastar@gmail.com special pentru această secțiune, apoi îndemnați-vă rudele și prietenii să vă acorde câte un smiley-face la fotografia care va fi postată pe pagina de facebook Asociația Culturală Star Piatra Neamț. Acestea se vor contabiliza până în ziua începerii Festivalului.

ATENȚIE! Reacțiile de Smiley-face care vor fi date la postări redistribuite pe pagini personale, nu se vor lua în calcul. Singurele reacții care se vor lua în calcul vor fi cele de la poza inițială postată pe pagina Asociației.

   Odată ajunși la Piatra Neamț, la indicațiile organizatorilor, veți începe o adevărată “Vânătoare de Zâmbete”. Detaliile le veți primi la fața locului.

Se vor aduna, apoi, punctele de la fotografie cu cele primite la “vânătoare”, iar cei mai bine plasați vor primi frumoase premii speciale, precum și titlul de “Prințesă a Zâmbetului” și “Prinț al Zâmbetului”.

Zâmbiți, vă rog!

Mult succes!

Concurenții care doresc participarea la acestă categorie trebuie să se înscrie obligatoriu la una din celelalte două sectiuni: muzică ușoară/muzică populară

 

  Secțiunea muzică ușoară:

 • Categoriile de vârstă pentru secțiunea individual muzică ușoară sunt 6-7 ani, 8 – 9 ani, 10-11 ani, 12 – 13 ani, 14- 15 ani, 16 – 18 ani. Secțiunea grupuri muzică ușoară ( maxim 5 membri) va cuprinde două categorii: 6-11 ani și 12 – 18 ani.

 

          Secțiunea muzică populară:

 • Categoriile de vârstă pentru secțiunea individual muzică populară sunt 6-7 ani, 8 – 9 ani, 10-11 ani, 12 – 13 ani, 14- 15 ani, 16 – 18 ani. Secțiunea grupuri muzică populara va cuprinde două categorii: 6-11 ani și 12 – 18 ani.

 

În funcție de numărul de concurenți înscriși se pot modifica grupele de vârstă.

 

Pentru fiecare categorie de vârstă se vor acorda trofee/medalii, premii, mențiuni și premii speciale. Câte un trofeu de secțiune respectiv muzica ușoara și muzică populară.

Trofeul festivalului se va acorda unui singur concurent indiferent de categoria de vârstă, care prin evoluția sa va reuși să se evidențieze în mod cu totul deosebit.

SELECTIE:

Înscrierea concurenților se va face în 2 pași:

 1. Datele personale vor fi introduse în formularele pentru secțiunile muzică ușoară, respectiv muzică populară.

Link formular muzica UȘOARĂ:  https://forms.gle/YkiQeNEGMiqHJ19d9

Link formular muzica POPULARĂ: https://forms.gle/qVTaAevSYynGLiWG6

 1. Negativul melodiei propuse pentru finală, certificatul de naștere, fotografia concurentului și dovada donației vor fi trimise pe email la asociatiaculturalastar@gmail.com alături de un pozitiv/link cu evoluția concurentului.

ATENȚIE! Documentele trimise pe email nu vor fi luate în considerare dacă nu completați și formularele aferente și vice-versa.

 

Numărul de concurenti pe fiecare categorie de vârstă va fi stabilit de juriul de selectie în functie de calitatile vocale ale concurentilor și de melodiile propuse.

 • Donația se depune în contul Aso ciației Culturale Star. Pentru participarea la o singură secțiune se va depune suma de 270 lei ( + comisionul bancar 10 lei ) RO95BTRL02801205D13025XX Banca Transilvania Sucursala Piatra – Neamț, până la data de 16 septembrie 2023, la adresa de email: asociatiaculturalastar@gmail.com La secțiunea grupuri suma aferentă este de 150 lei/membru de grup. În cazul participării concurentului la mai multe secțiuni, donația va fi completată cu câte 150 lei pentru fiecare secțiune ( a doua, a treia).
 • Nu se vor prezenta în concurs alte piese decât cele admise ca urmare a selectiei.

Înscrierea concurenților/grupurilor se va face până cel mai târziu 16.09.2023. Finaliștii vor fi afișați pe data de 27.09.2023.

Pentru concurenții din străinătate, care participă fizic la manifestare, donația este de 50 euro la secțiunea individual, iar la secțiunea grupuri de 30 euro/membru de grup și beneficiază de toate condițiile si cadourile asemenea concurenților din România. Pentru fiecare secțiune adăugată se achită câte 30 euro/secțiune.

Pentru concurenții din străinătate, se poate participa on-line prin transmiterea unui clip video/inregistrare live, nu play-back, fara taxa de participare, beneficiind de o diplomă transmisa în format electronic. Locurile sunt limitate – câte maxim 2 participări/țară

Deciziile juriului de concurs și selecție sunt irevocabile și nu pot fi contestate.

Programul festivalului: 06.10.2023– zi de concurs, iar în data de 07.10.2023 orele 15,00 – gala festivalului.

 

Costurile privind transportul vor fi suportate de fiecare concurent. Organizatorii nu asigură cazare, masă şi transport pentru concurenți, părinţi şi însoţitori.

Dispoziţii finale:

 1. Toti participanţii vor respecta pașii de inscriere şi se obligă să respecte prevederile  regulamentului atat pe durată a festivalului, cat si după.
 2. Atât concurenţii, cât şi însoţitorii acestora trebuie să aibă un comportament decent, să nu provoace daune, să respecte toate prevederile prezentului regulament;
 3. Pe perioada manifestării
 4. Încălcarea regulamentului conduce la eliminarea din concurs.
 5. Organizatorii isi rezerva dreptul de a aduce modificari prezentului regulament.

Desfășurarea festivalului va respecta condițiile impuse de legislație vis-a-vis de COVID-19, dar și de evoluția la nivel național și internațional a pandemiei provocate de Coronavirus. Pentru o mai buna igienă, concurenților li se va recomanda să vină cu manșonul propriu de protecție pentru microfon.

Informatii suplimentare se pot obtine la secretariatul festivalului – 0722481419 sau prin internet la adresa de email: asociatiaculturalastar@gmail.com

WEB: www.asociatiaculturalastar.com

 

ORGANIZATORII  FESTIVALULUI  UREAZA

TUTUROR  PARTICIPANTILOR  MULT  SUCCES !

 

Leave a Reply