Ziua Zâmbetului de Copil, ediția a X-a, 2020

 

Concursul internațional

„ ZIUA ZÂMBETULUI DE COPIL”/ Child Smile Day

Piatra Neamț, ediția  a  X – a , România, 2020

REGULAMENT

 

Asociația Culturală Star, organizează în perioada 01 – 04 octombrie 2020, editia a X-a, a manifestării concurs internațional „Ziua Zâmbetului de Copil”, Piatra – Neamț, România, în parteneriat cu Primăria Piatra Neamț.

Concursul internațional „Ziua Zâmbetului de Copil” își propune încurajarea tinerelor talente în domeniul artei fotografice, educației civice, a interpretării muzicale, oferind copiilor şi tinerilor posibilitatea exprimării artistice și civice.

 

Manifestarea are 4 secțiuni: concurs desen/artă fotografică, concurs cultură generală, muzică populară și muzică ușoară.

 

Secțiunea desen/artă fotografică:

  • categorii: școlari ciclul primar, școlari ciclul gimnazial, liceeni.
  • Fiecare participant va transmite (1- 3) desene/fotografii. În colțul din dreapta jos se va mentiona numele autorului, vârsta și unitatea de invatamant pe care o reprezintă.
  • Donatia la aceasta secțiune este de 50 lei. Fiecare participant va primi o diploma și o medalie.
  • TEMA: Ziua Mondiala a Zambetului in restrictiile impuse de pandemie

 

Secțiunea cultură generală: se va desfășura pe toată perioada concursului, în data de 02.10.2020 și nu are taxa de concurs. Se ofera premii surpriză.

 

Secțiunea muzică:

  • Categoriile de vârstă pentru secțiunea individual muzică ușoară sunt 4-6 ani, 6-7 ani, 8 – 9 ani, 10-11 ani, 12 – 13 ani, 14- 15 ani, 16 – 18 ani. Secțiunea grupuri muzică ușoară va cuprinde două categorii: 6-11 ani și 12 – 18 ani.
  • Categoriile de vârstă pentru secțiunea individual muzică populară sunt 6-7 ani, 8 – 9 ani, 10-11 ani, 12 – 13 ani, 14- 15 ani, 16 – 18 ani. Secțiunea grupuri muzică populara va cuprinde două categorii: 6-11 ani și 12 – 18 ani.

În funcție de numărul de concurenți înscriși se pot modifica grupele de vârstă. Pentru fiecare categorie de vârstă se vor acorda trofee, premii, mentiuni și premii speciale. Câte un trofeu de secțiune respectiv muzica ușoara și muzică populară.

Trofeul festivalului se va acorda unui singur concurent indiferent de categoria de vârstă, care prin evolutia sa va reuși să se evidențieze în mod cu totul deosebit.

PRESELECTIE:

Fiecare concurent/grup va trimite 1-2 piese înregistrate format mp3, pozitiv sau link cu o evolutie a participantului și negativul piesei propuse pentru concurs.

Numărul de concurenti pe fiecare categorie de vârstă va fi stabilit de juriul de preselectie în functie de calitatile vocale ale concurentilor și de melodiile propuse.

Se vor trimite obligatoriu următoarele documente: fișa de înscriere, certificat de naștere a concurentului, o fotografie color, în prim plan, pe suport jpeg, fara microfon sau alte accesorii, documentul care atesta ca ați donat în contul Asociației Culturale Star suma de 150 lei  ( + comisionul bancar -10 lei ) RO95BTRL02801205D13025XX Banca Transilvania Sucursala Piatra – Neamț, până la data de 25 septembrie 2020, la adresa de email: asociatiaculturalastar@gmail.com La secțiunea grupuri suma aferentă preselecției este de 75 lei/membru de grup. Nu se vor prezenta în concurs alte piese decât cele admise ca urmare a selectiei.

          Înscrierea concurenților/grupurilor se va face până cel mai târziu 25.09.2020. Rezultatele selecției vor fi afișate pe data de 28.09.2020.

Pentru concurenții din străinătate, care participă fizic la manifestare, cota de festival este de 40 euro la secțiunea individual, iar la secțiunea grupuri de 25 euro/membru de grup și beneficiază de toate conditiile si cadourile asemenea concurentilor din România.

Pentru concurenții din străinătate, se poate participa on-line prin transmiterea unui clip video/o inregistrare live, nu play-back, fara taxa de participare, beneficiind de o diplomă transmisa in format electronic.

 

Deciziile juriului de concurs și selectie sunt irevocabile și nu pot fi contestate.

Programul festivalului: 02.10.2020 orele 16,00 – zi de concurs, iar în data de 03.10.2020 orele 13,00 – gala festivalului.

Costurile privind transportul vor fi suportate de fiecare concurent. Organizatorii nu asigură cazare, masă şi transport pentru concurenți, părinţi şi însoţitori.

Desfășurarea festivalului va respecta condițiile impuse de legislație vis-a-vis de COVID-19, dar și de evoluția la nivel național și internațional a pandemiei provocate de Coronavirus. Purtarea mastilor pentru concurenti si insotitori  pana la intrarea pe scena va fi obligatorie pe toata durata manifestarii și în sala de spectacol. Pentru o mai buna igienă, concurentilor li se va recomanda să vină cu manșonul propiu de protecție pentru  microfon

Informatii suplimentare se pot obtine la secretariatul festivalului – 0722481419 sau prin internet la adresa de email: asociatiaculturalastar@gmail.com; WEB: www.asociatiaculturalastar.com

 

ORGANIZATORII  FESTIVALULUI  UREAZA 

TUTUROR  PARTICIPANTILOR  MULT  SUCCES !

FISA DE INSCRIERE

FISA DE INSCRIERE GRUP

Leave a Reply